Booking
Cirkusom Inspirirano Rubno Kazalište POZOR

O nama

Cirk Pozor je umjetnička organizacija koju su 2020. godine osnovali Mario Miličić i Nikolina Majdak.

CIRK Pozor je fiktivni prostor u kojem spajamo naše najveće ljubavi u umjetnosti: kazalište, film, vizualnu umjetnost i cirkus, s obaveznim začinom naše najveće strasti: ulice. Dozvoljavamo pritom da se ova polja pretope, preklope, miješaju i surađuju, no također da idu svaka svojim putem, uporedo, samostalno i slobodno. 

Nastojimo gajiti pozornost, otud ime. Obratiti pažnju. Idemo po zor.

!Pozor! Po zor!

(pritom odustajemo od vojničkog shvaćanja uzvika “Pozor!”, koja bi značila “Mirno!” i bila nepomičan stav ruku uz tijelo. Radije odabiremo nemiran stav mičučih ruku i tijela)

Nikolina
Majdak


Izvedbena umjetnica i glumica koja se bavi kazalištem i filmom u raznim njihovim oblicima, istražujući i učeći prije svega kroz korištenje tijela i pokreta, te na polju fizičke komedije i klauna, crpeći inspiraciju iz estetike cirkusa i neposrednosti uličnog kazališta, no uvijek imajući također kao bazu politički mišljeno kazalište i rubnost nezavisne kulturne scene s koje potječe. Glumi u raznim kazališnim predstavama, predstavama za djecu, te performansima i uličnim predstavama s kojima je izvodila po čitavom svijetu, od Rusije i Kine, do Meksika, SAD-a, Francuske, Belgije itd. 

Mario
Miličić


Vizualni umjetnik, aktivni sudionik hrvatske graffiti i street art scene koji djeluje pod raznim pseudonimima. Od 2014. godine djeluje pod pseudonimom Mane Mei te je pod tim imenom imao četiri samostalne i nekoliko grupnih izložbi te izradio veliki broj murala (od kojih su najprepoznatljiviji “Oj budi svoj”, “Budi čovjek”, “Osmijeh na licu uljepšava ulicu” itd) i akcija vezanih uz uličnu umjetnost, kako u Zagrebu i Hrvatskoj, tako i u regiji (a i šire). Osim toga zanima ga i prijenos stečenog znanja u vidu kreativnih radionica (radionica stirotiska, streetart radionica, radionica grafita te radionica izrade magneta) za polaznike svih uzrasta.

Autori fotografija: Ivan Marenić / Marin Nekić / Željko Tutnjević / Saška A. Mutić / Mario Miličić