Booking


Edukacije

Streetart radionica

Radionica street arta namijenjena polaznicima/cama zainteresiranima za vizualne umjetnosti koje svrstavamo pod zajednički termin street arta. Radionica polaznicima/cama daje osnovna teorijska, kreativna i praktična znanja iz tehnika izrade naljepnica (stickersa), „paste up“-ova (plakata), grafita (crtanje sa sprejem te crtanje skica) i šablona.
Kreativni dio radionice obuhvaća osmišljavanje motiva, dizajna i skica od strane samih polaznika/ca radionice.


Grafiti radionica

Grafiti radionica zamišljena je tako da se polaznici ukratko upoznaju s grafitima kao vrstom subkulture te s njenom povješću. Sljedeći korak je upoznavanje s raznim grafiti stilovima i načinima izrade slova te korištenjem boja pri izradi skica. Nakon toga polaznici osmišljaju svoj potpis (teg, grafiti ime) koji će uz pomoć flomastera nacrtati na papiru. Slijedi prijenos skice na zid ili drugu podlogu uz pomoć boje u spreju. Polaznici se upoznaju s raznim načinima izbojavanja grafita, terminima za pojedine dijelove grafita te vrstama kapica za sprejeve (fat cap, skinny cap).

Radionice su namijenjene djeci i odraslima.


Radionica stirotiska

Ideja radionice je upoznati polaznike s tehnikom otiskivanja pomoću stiropora. Stiropor se može obrađivati na više načina, a motivi se mogu otiskivati na različite podloge. Ovisno o podlozi koriste se prikladne boje. Primjerice, može se otiskivati na tkaninu (platnenu torbu, majice) bojama za tekstil, ili pak na samoljepljive folije, papir ili neku sličnu podlogu drugim bojama.


Murali