Booking

/teatar

OBAVEZA je neverbalna fantazija koja koristi klauniranje, ples, pokret i manipulaciju predmetima. Alegorija je to stvarnog sukoba koji pritišće čitav ljudski život.
Inspirirana vizionarskom dramom Jeana Giraudouxa "Luđakinja iz Chaillota", OBAVEZA postavlja jednu usamljenu ženu protiv masovnog zla. Naša je junakinja utjelovljenje nevinosti: smiješna, krhka, naopaka, djetinjasta, čista. Ona čini sve što je moguće ne bi li pobjegla vanjskoj sili koja je počinje progoniti, rušeći polako ali sigurno dijelove svijeta koji je sebi stvorila i u kojem je dotad sretno živjela. Bori se s neumoljivom silom bez ijedne izgovorene riječi - pokret je njen jezik i njeno oružje. Sukob je to koji se s vanjskog plana prenosi i na unutarnji život ljudski.

Bavimo se vrlo aktualnom temom nesnalaženja čovjeka u vihoru svjetskih zbivanja koja ga udaljuju od njegovog unutarnjeg poimanja sretnog i zdravog života, te pitanjem što se događa kad od jednog harmoničnog mjesta koje nastanjujemo sa zadovoljstvom i mirom svijet odjednom postaje bojišnica Predmeti su neprijateljski, svijet je neprijateljsko mjesto, samo tijelo je neprijateljski nastrojeno – napada samo sebe, dijelovi tijela su posvađani.

“Vidite i sami – ništa lakše! Sve što je bilo potrebno da bi ovo svjetsko ludilo slomilo svoje očnjake bila je samo jedna razumna žena. " (Iz "Luđakinje iz Chaillota")

Predstava je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, i nastala je uz programsku podršku KUC Travno u Zagrebu.

Premijera: 28.5.2021.

"Ulični šou kao i svaki drugi -  malo trčanja ukrug, korak naprijed, dva nazad, malo vikanja i nadvikivanja, malo šarma i namigivanja, malo vatre i žongliranja, ruže i visoke pete. 

Sreća i veselje."

Ovaj ulični cirkuski solo show ima preko 100 izvedbi, i to na raznim uličnim manifestacijama i festivalima (Cu Fus festival Samobor, CrikvArt Crikvenica, Virovitički ulični festival, Street art festival Mostar/BIH, Međunarodni dječji festival Šibenik, ulični program Dubrovačkih ljetnih igara, Festival uličnih čarobnjaka, itd).

Namijenjen je odraslima koji dođu s djecom jer misle da je namijenjen djeci.

Ulična predstava nastala u koprodukciji s Triko cirkus teatrom i Damirom Mihaljevićem.

“Veseli putujući cirkuski cabaret na sklapanje i rasklapanje, za djecu i odrasle. Uigrani, zaigrani i preigrani trio nudi svojoj miloj publici pregršt vratolomija, akrobacija, žongliranja, muziciranja, plesa i pretumbacija, nudi joj smijeh i veselje, i boje slavlja i radosti. Tu imamo Spretnu, Nespretnu i Smotanog; Sretnu, Veselu i Pametnog, te Žutu, Zelenu i Crvenog. Naravno, ima tu ponekad i komplikacija, no njima je komplikacija vokacija - trude se da se u svemu dobro slažu i da nikad jedno drugoga ne lažu. Jer Triole se vole!”

U ZABORAVI NA DULCINEU komediju inspirira svježe čitanje klasičnih književnih djela: Zany karakteri, fizičkom komedijom, plesom i glazbom, citiranjem kanonskih tekstova ne zamarajući se pritom kontekstom, pokreću suludu trku prema daljnjoj mogućoj poeziji.

U malom kazalištu još manjeg grada, jedna nevjerojatna Maestra sanja kako će promijeniti svijet svojim ne tako vjerojatnim umjetničkim opusom. Jer njezin je problem što ima tek dvije glumice i obje žele igrati Juliju. Kad mladi dostavljač pizze pogođen amnezijom zaluta na scenu nastupa kaos, jer on nije žuđeni Romeo.

Kako Lisandar u Snu Ivanjske noć kaže: „ I sreće plam se tako brzo gasi.“